miercuri, 14 noiembrie 2012

Întâlnirea cu extraterestrii poate fi una nefericita, spune laureatul Premiului Nobel



Laureatul Premiului Nobel, Brian P. Schmidt a declarat că nu este probabil înțelept pentru ființele umane spuna extraterestrilor unde suntem.

"Cred că nu este, probabil, cel mai inteligent lucru in care să le spunem extraterestrilor unde suntempentru ca orice întâlnire cu extratereștrii ar putea să nu fie una fericită", a declarat Schmidt in timpul a 28-a Adunării Generale Uniunii Astronomice Internationale (UAI), ce a avut loc din 21 la 31 august.

"Extraterestrii sunt ceva de care avem de ce să ne facem griji. Ei sunt atât de departe și este nevoie de atât de mult timp pentru a călători de la punctul A la punctul B, în univers. Dar se va întâmpla atunci când se întâmplă ", a spus Schmidt, care a împărtășit Premiul Nobel 2011 cu Saul Perlmutter si Adam Riess pentru furnizarea de dovezi ca expansiunea universului se accelerează.

Înainte de descoperirea lor, se credea expansiunea universului încetinea. Cu toate acestea, concluziile lor arată că energia întunecată împinge fiecare galaxie în afară și universul va continua să se extindă într-un ritm mai rapid și în cele din urmă sa se estompeze.

Conform cercetărilor sale, va fi mai greu pentru a ajunge la o altă planetă într-un univers accelerat, ceea ce înseamnă că, este mai puțin probabil să întalnim viață inteligentă extraterestră în viitor.

"Viitorul universului pare a fi intunecat. Lucrurile devin mai rapide si tot mai rapide. In ceea ce priveste extraterestrii, o să fie o provocare mare. Se poate sa nu se intample niciodată. Lucruri ca noi sunt, probabil, foarte rare în univers", a spus el.
Share This

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu