marți, 6 septembrie 2011

Obiect zburator neidentificat prin telescop video

Acest video a fost editat pentru a scoate cat mai multe detalii din obiectul care a apaut prin fata Lunii in timp ce o filmam. 

Este doar unul din multele "vitezomane" pe care le-am prins prin telescop. Este un obiect zburator neidentificat (O.Z.N.), care nu zic ca e de origine extraterestra ,pentru ca poate fi orice.
Din ceea ce am văzut în clipul video şi este sigur, obiectul devine gradual din ce in ce mai clar, in timpul mişcarii lui de la stânga la dreapta.Ultimele cadre sunt cele mai focalizate pe el.

Pentru a face capturi video la luna,trebuie sa iau fisierul video, sa-l introduc in program de editare, si sa il rulez frame by frame pentru a prinde captura cea mai buna a lunii,craterelor de pe ea, sau planetelor si a le pune pe blogurile mele de astronomie.Acest proces este foarte solicitant si necesita foarte mult timp. De-alungul acestor pasi marunti pe care ii fac pe clipuri, am capturat multe obiecte as putea zice. Acesta este  unul din ele.



Video de Lupu Victor
Telescop newtonian 8" cu ocular Plossl si barlow 2x
Camera Sony CX105
Magnificatie totala 100x



Video de mai sus este analizat în Sony Vegas 10. Am oprit video, am adăugat contrast, gamma, claritate şi am mărit obiectul.
 Imaginile de mai jos sunt instantanee din video




Share This

3 comentarii:

Fotograf Ioana on 24 octombrie 2011 la 16:27 spunea...

trebuie sa recunosc ca fotografiile sunt pur si simplu senzationale :)

Anonim spunea...

poate sa fie pur si simplu un alt corp ceresc...sau bucata desprinsa dintr-unul?

Lupu Victor on 17 mai 2012 la 02:28 spunea...

Poate fi orice.

Trimiteți un comentariu